Nyt fra DDS


DDS NYT           

De Danske Skytteforeninger


Nyhedsbrev nr. 32 fra DDS.
Benyt linket nederst, hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet.


Læs om:
Nyt fra administrationen 
Nyt fra aktivitetsafdelingen
Nyt fra SKV

 

Politiaktion: DDS tolker reglerne rigtigt

Midt- og Vestsjællands Politi har været på besøg i 42 skytteforeninger tidligere på måneden. Langt de fleste foreninger havde styr på våbenopbevaringen, men der var 11, der faldt igennem – her i blandt seks foreninger, som holder til i samme lokaler. Aktionen førte til 18 sigtelser. Nogle af sigtelserne hænger sammen med, at politiet og DDS tolker reglerne om våbenopbevaring forskelligt. DDS har henvendt sig til Justitsministeriet, som er kommet med følgende klare svar: Det er DDS, der tolker reglerne rigtigt. 
- Jeg har talt med Rigspolitiet, som har lovet at informere alle landets politikredse om, hvordan §21 i Våbenbekendtgørelsen skal fortolkes. Det er DDS’ og skytteforeningernes fortolkning, der er den rigtige. Hvis nogle skytteforeningerne føler sig dårligt behandlet, kan de klage til Rigspolitiet, oplyser advokat Steen F. Andersen, der er generalsekretær i DDS.
§21 i Våbenbekendtgørelsen vil blive omformuleret og præciseret, så alle kan forstå teksten. Læs mere om politiaktionen på www.skytten.dk.

 

Beslaglæggelse af militær ammunition bekymrer

En af de 18 sigtelser i de 42 skytteforeninger gik på ulovlig opbevaring af militær ammunition, og det har gjort nogle formænd usikre på, om de lever op til reglerne på området. Det handler i al sin enkelhed om, hvor vidt formændene ude i foreningerne har erhvervet militær ammunition på lovlig vis gennem en våbenhandler. Hvis de har det, må de gå ud fra, at det er lovligt.
Ammunitionen købt af militæret – fx overskydende LOT-numre - skal svare til de kalibre, som foreningen er godkendt til.  Sagen fra politiaktionen på Sjælland, der danner baggrund for bekymringen, handler ifølge politietom ulovlig anskaffelse af militær ammunition. Læs hele artiklen

 

Nyt antal skud på 50 meter

Når udendørs sæsonen starter 1. april skal skytter være opmærksomme på, at der er ændret på 50m programmet. 15 gældende skud er ændret til 20, og for stillingsskytterne betyder det, at de fremover skal skyde 10 liggende, fem stående og fem knælende. Skydetiden er øget fra 25 min. til 30 min. I 40 skuds serier, hvor hoved- og mesterskabsskydninger er slået sammen, er skydetiden 60 min. Der er foretaget en ny beregning af klassificeringen på 50m, så de klassificeringer , der står i SOK,  er beregnet ud fra, at der skal skydes 20 skud. Læs mere i Skyttebogen side 37

 

Dispensation til 50 m riffel elektronik

Til pistolskydning på 15m og geværskydning på 50m må der anvendes elektroniske markeringsanlæg med følgende afvigelse i forhold til en normalt 10-delt ringskive: Anlægget skal som minimum kunne markere skudværdier på minimum en 5´er på 15m pistol og en 4´er på 50m riffel.
Ved konkurrenceskydning på sådanne anlæg skal arrangøren af konkurrencen i stævneindbydelser eller lignende gøre opmærksom på, at konkurrencen afvikles på elektroniske markeringsanlæg, som afviger fra den normale 10-delte ringinddeling. Årsmødet har besluttet dispensationen.

 

 

 

 

Synlighedskampagnen tager form

At synlighed skal være mere end noget, man taler om, blev konkret, da bestyrelsesmedlem Frank Lyngsø på årsmødet gav smagsprøver synlighedskampagnen. De første grafiske elementer blev vist, og der var tilfredshed med valget af specielt budskaber og den autenticitet, som markedsføringen kommunikererede. En trailerkampagne hen over sommeren skal besøge 45 byer, og her får landsdelsforeningerne og foreningerne mulighed for at koble sig aktivt på kampagnen, der skal køre i 16 dage i ugerne 30, 31 og 32. Der vil blive ansat folk med skyttebaggrund til at køre rundt med de tre trailere. Kampagneplanen sendes ud i april, og her kan landsdelsforeninger og foreninger komme med forslag til egnede placeringer.


 

Afdelingen for Kommunikation og Marketing skal i 2012 arbejde målrettet med at øge synligheden for DDS som organisation og skydning som idræt. I begyndelsen af skemaet bedes du indtaste forening og navn for validering af besvarelserne. Besvarelserne vil blive anvendt anonymt.

Send gerne dit svar til formanden på   ibphansen@live.dkOverskrift 1

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.02 | 20:39

Vi mangler resultater fra 2019 lis Lumby

...
05.11 | 13:59

Hej hvad skyder i enlig med udover cal 22 !!!!

...
21.06 | 01:30

Hej Brian
Vi træner sammen med Otterup Skytteforening Hver tirsdage kl. 18.30 til
20, undtagen i juli måned

...
20.06 | 23:40

Hej
Hvilke dage er det i otterup på 50 m banen? Og hvilket tidspunkt?
Vh Brian

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE